Mivel mással indítanánk a 2018-as esztendőt, mint egy kellemes erdei sétával. Célunk, hogy évindító túránk során körbenézzünk a 756 méteren lévő, Pilis-tetőn álló Boldog Özséb-kilátóból.

Részvételi díj: 500 Ft

Túra időpontja: 2018. január 1.

Indulás: 9:45

Találkozó- és célpont: Két-bükkfa-nyereg (pontosan ITT)

Táv: 10,5 km

Szintemelkedés: kb 200 m

Körtúrát megyünk, tehát a célpont megegyezik a startponttal. Nem lesz nagy a táv, nem lesz nagy a szintemelkedés, de a téli hideg időjárás lehet, hogy nem fog kegyelmezni. Nagyon fontos a megfelelő ruházat és felkészültség!

Autóval érkezők: a Két-bükkfa-nyeregnél jó pár autó elfér, remélhetőleg lesz elegendő helyünk 🙂

Tömegközlekedés: Pomázról 8:55-kor indul egy busz, ami 9:25-kor érkezik a Két-bükkfa-nyereg megállóba. A hév Budapestről a Batthyányi térről kb 32 perc alatt ér ki, így javasolt a 7:58-kor a Batthyányi térről induló hévvel jönni.

Minden alkalommal leírjuk és elmondjuk, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy bár most sem fogunk sietni, de most sem tervezzük, hogy minden bokornál megállunk. Törekszünk mindig arra, hogy segítsünk, akinek csak tudunk, de elsődleges célunk, hogy amennyire lehet, együtt sétáljunk egyet. Mindenki saját felelősségére vesz részt az eseményen, és mindenki kezét nem is tudjuk, és nem is akarjuk végig fogni. Csoportban és csapatban gondolkodunk, hozz felelős döntést, hogy velünk tartasz-e vagy sem. Rövid a túra, és nem is tervezünk túl sokáig kint lenni, így számolj azzal, hogy tényleg nem fogunk minden bokornál megállni!

A kilátó nagyjából féltávon lesz, így az egyetlen megálló és pihenőhely is itt lesz.