Szeretettel meghívunk január végi gyalogtúránkra a Budai-hegységbe!

FONTOS: olvasd végig a kiírást. Minden lényegi információ megtalálható benne.

Táv: ~10,5 km

Szint: ~350 m

Részvételi díj: 500 Ft

Indulás és érkezés helye: Csillebérc, KFKI parkoló

Találkozó ideje: 9:15-től

Indulás időpontja: 9:30

Várható menetidő: 3-4 óra

Utunk során a Csillebérci KFKI parkolóból indulva elsétálunk a Farkas-hegy irányába, majd a Vitorlázórepülő emlékmű érintésével haladunk tovább. Következő főbb látványosságunk – persze a gyönyörű panorámán kívül – a Sorrento-szikla lesz. A sziklákat elhagyva egyszercsak elérjük a Makkosmária kegytemplomot (avagy Angyalok királynéja-templom), majd onnan tova lépve lassan vissza is érünk a kiindulási helyre.

Út- és terepviszonyok: a téli időjárásban ezt előre nem tudjuk biztosra mondani, de várható sár, latyak, jég. Hol keményebb, hol lágyabb, sarasabb talajon fogunk haladni. Ez erősen függ az aktuális időjárástól. Az útvonal bejárásakor havazásban indultunk, és így is volt egy-pár saras, csúszós szakasz. Többnyire szélesebb, könnyen járható utakon fogunk haladni (az időjárás egyéb hatásait nem nézve), de lesznek egy nyomon járható, keskeny ösvények is.

Nehézség, meredekség: összességében kb 350m szintemelkedést fogunk letudni magunk mögött. Kiemelkedő meredekségű szakaszok nem lesznek, de azért lesznek emelkedők. Csak akkor gyere, ha biztosan tudod magadról, hogy egy-egy emelkedő lekűzdése nem okoz Neked problémát. Nem sík terepen megyünk!

Közlekedési infók:

Autóval a csillebérci KFKI parkolót könnyedén megtalálod, várhatóan bőven el is fogunk férni.

Tömegközlekedéssel a 21-es számú autóbusz végállomásánál található a parkoló és egyben találkozópontunk. A busz a Széll Kálmán térről (Moszkva tér) 20 percenként indul. A Széll Kálmán térről 9:00-kor induló buszt a túra indulásakor meg fogjuk várni.

FONTOS:

Az időjárástól függően a terepviszonyok is változhatnak. Előfordulhat csúszós, saras szakasz. Ha tartós fagyok vannak, akkor akár jeges részekkel is találkozhatunk.  Lesznek emelkedők, lesznek lejtők. Szóval bármire számíthatsz. Ennek tudatában és saját képességeid biztos ismeretében gyere csak a túrára. Légy tisztában saját magad képességeivel egyrészt a saját, másrészt a csapattársaid biztonsága érdekében. Amennyiben nem tudod, hogy 350m szintemelkedés pontosan mit is jelent, úgy javasoljuk, hogy először kezdj egy rövidebb és kisebb szintemelkedéssel bíró túrával. 1 csapatként törekszünk körbeérni. Nem várható el senkitől, hogy valaki felelőtlen döntése miatt kelljen rendszerint várakozni és egy helyben álldogálni.