A tape egy elasztikus színes tapasz, mely a probléma valódi okát célzó mozgásterápia vagy manuálterápia támogatására kiegészítő kezelésként alkalmazható. Ezt a módszert egy japán kiropraktőr és kineziológus Dr. Kenzo Kase fejlesztette ki. Teljes mértékben mellékhatásmentes eljárás, ugyanis nincs benne semmilyen hatóanyag, vagy gyógyszer. Lényegében egy pamut szalagról van szó, melynek egyik oldalán akril ragasztóréteg található. A tape anyaga levegő és vízáteresztő, ezért a páciens szokásos tevékenységeit, legyen az úszás, izzasztó edzés, vagy akár szaunázás, semmilyen formában nem gátolja, akár másfél héten keresztül is viselhető folyamatosan.kinesio tape

Mire hat, mire jó, mire alkalmazható?

  • A szervezet öngyógyító mechanizmusait aktiválva normalizálja az izomműködést, speciális technikával felhelyezve támogatja a nyirokkeringést, ezáltal csökkenti az ödémát.
  • A sérült képletek tehermentesíthetőek vele.
  • Alkalmazható idegfájdalmak csökkentésére.
  • Az izületeket támogató hatása révén nagyobb, fájdalommentesebb mozgástartomány érhető el a tape segítségével.
  • Hegek kezelésére.
  • Rövidült izmok lazítására, gyengült izmok működésének serkentésére.
  • Véd, támaszt, ugyanakkor nem korlátozza a viselőjét a mozgások során.

Ennek a módszernek a segítségével gyorsítható a felépülés egy-egy sérülés után.

Prevenciós céllal is kiválóan alkalmazható, melyet elsősorban a sportban használnak a sérülések megelőzésére. Elsődlegesen a tape ortopédiai, reumatológiai, traumatológiai kórképek esetén, műtétek utáni rehabilitáció kapcsán alkalmazható. A gyógyszermentességének köszönhetően kismamák is nyugodtan viselhetik.

Maga a felhelyezés semmilyen fájdalommal nem jár és az az aktív, dinamikus támasztás, melyet a viselése során nyújt, nagymértékben képes csökkenteni az eredeti problémából származó fájdalmakat, ezért ebből a szempontból a fájdalomcsillapítás „békés” vegyi anyagoktól mentes módszerének tekinthető..

[separator type=”space”]

3NS_TEX_logo