Soron következő túránkon Pilisvörösvárról indulva felsétálunk a Dévényi Antal-kilátóhoz, majd visszafele Piliscsaba érintésével a Sas szikla és Sólyom szikla közti keskeny ösvényekről csodáljuk a széles panorámát!

A túrán való részvétel előregisztrációhoz kötött és korlátozott létszámban, maximum 20 fő jelentkezését tudjuk elfogadni! Regisztrációs lap az oldal alján található! 

Részvételi díj: 500 ft (helyszínen fizetendő)

Táv: 13 km

Szintemelkedés: 400 m

Találkozópont: Pilisvörösvár-Szabadságliget vasútállomás (Google Maps)

Találkozó ideje: 9:00-tól

Indulás: 9:15!

Pontos útvonal és szintrajz ITT elérhető.

FONTOS információk, túra leírás:

Pilisvörösvár-Szabadságliget vasútállomásról fogunk indulni, majd kijelölt erdei kerékpáros útvonalon, illetve egyéb jelölt túrista utakon elsétálunk a kb 6,5 km-re lévő Dévényi Antal-kilátóhoz. Az indulási ponttól a kilátóig kisebb-nagyobb emelkedőkön végig felfele fogunk menni, majd a kilátótól visszafele erős lejtőn fogunk ereszkedni. Szóval lesznek dombok és lesznek combosabb lejtmenetek is!

Némi lejtőzés után valamelyest síkabbá vált a terep, majd ismét egy dombon fogjuk találni magunkat. A gyönyörű kilátásért bizony meg kell dolgozni! 🙂

FONTOS: csak akkor vállald a túrát, ha tudod, hogy képes vagy a dombok leküzdésére. Csapatként gondolkodunk, csapatként túrázunk. Türelem és empátia szükséges a részvételhez, de senkitől sem várható el a korláltan megértés. Ha nem vagy biztos magadban, vagy nem tudod, hogy mennyi lehet a 400 méteres szintemelkedés, inkább kezdőbb túrával kezd a túrázásaidat.

Túrára starthelyre való eljutás:

Autóval

  • Egyértelmű, a GPS odanavigál 🙂

Tömegközlekedés:

  • Budapest-Nyugati pályaudvarról 8:20-kor indul az Esztergom irányába közlekedő személyvonat, mely a tervezett menetrend szerint 9:03-kor ér Szabadságliget állomásra.