A TÚRA ELMARAD! 🙁

_____________________________________________

Szeretettel meghívunk az Alpokaljára a 2 napos gyalogtúránkra!

Az első napon a Soproni-hegységben fogunk túrázni kilátóról-kilátóra, szó szerint az országhatáron sétálva. A második napon átmegyünk Ausztriába és festői környezetben, a másfél kilométeres Myrafälle vízlépcsőn indulva, gyönyörű dombok-hegyek közt fogunk járni.

Vésd be a naptáradba: 2018. június 22-25., Sopron

Nehézségi szint: haladó!

Tervezett menetrend:

Az első napi gyalogtúra 23-án szombaton, a második napi pedig 24-én, vasárnap indul. Mindkét túra a reggeli órákban veszi kezdetét, hogy bőven legyen időnk gyönyörködni a tájban, a vidék szépségeiben. A reggeli indulási időpontok miatt javasolt 3 éjszakával számolni Sopronban.

A túrák vezetett túrák lesznek, korlátozott létszámmal.

A hétvége során, a túrák után közösen, bőséges vacsorával töltjük vissza az elégetett kalóriákat a soproni Lővérek hűs árnyai alatt, mely költségeit a részvételi díj tartalmazza.

Szállásról mindenkinek magának kell gondoskodnia, azonban alább olvasható az általunk javasolt lehetőségekről egy összeállítás, különböző árfekvésben. Célszerű, ha a Lővérekben foglalsz szállást, hisz a szombati túra onnan fog indulni, és természetesen érdemes időben foglalni.

Szállás ajánlások:
SzállásCímÁr (1éj/fő)*
Anna PanzióSopron, Ady Endre út 51, 94002.500 Ft
Rita VendégszobákSopron, Sörházdombi út 6, 94003.300 Ft
Füzi PanzióSopron, Deákkúti út 10, 94005.500 Ft
Alsólővérek ApartmanSopron, Sport u. 46, 94005.500 Ft
Hét Pecsét FogadóSopron, Zrínyi Miklós u. 14, 94006.500 Ft
Fészek ApartmanSopron, Lőver krt. 33, 94007.000 Ft
Solar Club HotelSopron, Panorama u. 16/A, 94237.500 Ft
Vadászkürt PanzióSopron, Udvarnoki u. 6, 94008.500 Ft
Magnolia VillaSopron, Madách I. u. 17., 940010.000 Ft

*az árak tájékoztató jellegűek. Pontos információt a szállások weboldalain találsz. Minden esetben kalkulálj plusz 450 Ft IFA-val/fő/éj. Érdemes a Szállás.hu oldalon intézni a foglalást.

Szombat és vasárnap este közös vacsorát költünk el a Lővérekben, szállásfoglalásnál vedd figyelembe, hogy a részvételi díj tartalmazza a vacsorákat, tehát lehetőleg ne félpanziós ellátást válassz. Ha időben végzünk a vacsorával, utána fagyizunk is egyet 🙂

A túrák korai indulása és nehézsége miatt célszerű péntek este érkezni Sopronba és hétfőn reggel hazautazni.

FONTOS: a gyalogtúrán csak rutinos, tapasztalt túrázók vehetnek részt, akiknek nem jelent problémát akár 20-30 km megtétele 600-1000m körüli szintemelkedéssel sem, különféle erdei körülmények között (emelkedők, lejtők, csúszós talaj, fahidak, létrák, stb.).

Az útvonalak:

Szombaton Sopronból a Lővérekből fogunk indulni gyalogszerrel. Bevesszük magunkat egyből a Soproni-hegységbe, és utunk máris egy kilátóhoz fog vezetni (Várhely-kilátó), ahonnan ellátunk a Fertő-tó sík, ingoványos tájaira, akárcsak Ausztria dombvidékes részeire. A kilátótól egy szépséges árokban (Tolvaj-árok) fogunk leereszkedni, egy kicsiny patakocska mentén. Egy hosszabb menetelés után irány Görbehalom a szépséges Fehér úti tóval, majd onnan nem is oly messze szó szerint az országhatáron lépkedve elérünk a soproni tájegység legmagasabb pontjához, az 555 méter magasan fekvő Magasbérci-kilátóhoz. Innen már csak pár km a végcélunk, Brennbergbánya.

Brennbergbányáról helyi járatú autóbusszal fogunk visszamenni Sopronba.

Táv: 25 km

Szintemelkedés: 650 m

Sopron – Brennbergbánya szintrajz

Vasárnap autóval elhagyjuk Sopront és Magyarországot. Kb 70 km-re található a Myrafälle vízesés, ez nagyjából 1 órányi autózással elérhető.
A Myrafälle vízeséstől indulunk, majd zöldnél zöldebb legelőkön, dús erdőkön keresztül haladunk egyre feljebb és feljebb. A túra legmagasabb pontja 1060 m magasan lesz. A túra során 2 létrás mászásra is sort fogunk keríteni, illetve egy kis barlangocskán is át fogunk menni. Tán mondani sem kellene, de a táj lélegzetelállító. Ez egy körtúra lesz, így a célunk a Myrafälle vízesés alsó része, majd onnan autóval megyünk vissza Sopronba.

Táv: 19 km

Szintemelkedés: 1.050 m

Myrafälle túra szintrajz

Fontos!

Csak akkor jelentkezz a túrára, ha biztos vagy benne, hogy fizikai állóképességed és tényleges túratapasztalatod alapján képes vagy teljesíteni a megjelölt távokat és szintemelkedéseket probléma nélkül. Amennyiben valaki a túra első napján nem tudja tartani a lépést a csapattal, annak a második napi túrán való részvételét korlátozhatjuk a csapat érdekeit és biztonságát szem előtt tartva.

Maximum 16 fő jelentkezését fogadjuk a túra hétvégére!

  • A részvételi díj nem tartalmazza a szállás-, utazások-, Myrafälle belépőjegy- (8€), illetve a vacsorák során az ital fogyasztás költségeit.
  • A jelentkezés során felmérjük, hogy kik érkeznek autóval és kik érkeznek vonattal, vagy busszal. Az információk alapján megszervezzük a jelentkezők kijutását, de ebben az autós jelentkezők segítségére számítunk majd.
  • Érvényes jelentkezések sorrendjében töltjük a korlátozott létszámot! Igyekezz, nehogy lemaradj! 🙂
  • Lemondás esetén az előleg összegét abban az esetben tudjuk visszatéríteni, amennyiben a helyedre találunk jelentkezőt!
  • A részvételi díj fennmaradó részének befizetési határideje 2018.05.25.