Sok szeretettel várunk a következő gyalogtúránkra, ami során Nagymarosról indulva, Zebegényen át Nagymarosra fogunk sétálni, útba ejtve a zebegényi és a Julianus barát kilátót csodás dunai panorámával.

Táv: 13,5 km
Szintemelkedés: 600 m
Részvételi díj: 500 ft

Start ideje: 9:00
Találkozópont: Nagymaros templom, pontosan ITT
Eső esetén a túrát elhalasztjuk.

Autóval a környező utcában fogsz helyet találni.
Vonattal érkezők a pár percnyire lévő állomásról tudják megközelíteni a találkozópontot. A vonat 8:07-kor indul a Nyugati pályaudvarról és a menetrend szerint 8:50-kor ér a nagymarosi állomásra.

Nehézség: középhaladó

Tempó: most sem fogunk rohanni, a túráink nem teljesítménytúrák. Célunk, hogy ne csak meneteljünk, hanem lássunk is, lássuk az erdő, a természet szépségét. DE: ez nem jelenti azt, hogy minden bokornál és fánál megállunk.

A terepről:
Összességében nem lesz nagy a táv, de lesz benne 2 hosszabb emelkedő, így nagyon fontos, hogy csak akkor gyere, ha bírod a dombokat is!
Indulás után egyből emelkedővel kezdünk, kb másfél km-en nagyjából 150 m-t fogunk felfele sétálni, majd lassú lejtmenet kb 3 km-en keresztül egészen Zebegényig, a Kós Károly kilátóig.
Ezután 1-2 km nagyjából sík, majd egy hosszú és meredek emelkedőn lényegében a Duna 110 méteres magasságáról felmegyünk a Julianus barát kilátó 482 méteres magasságáig. Mindezt kb 3,5 km-en belül.
Innen már csak lefelé fogunk araszolni, hol meredekebb, hol könnyebb lejtőkön.

FONTOS: lesznek dombok és lesznek lejtők. Legyél felkészült, legyél tapasztalt. Az őszi erdő csúszós tud lenni!