Igen, ez is egy olyan terület, amihez mindenki ért. Legalábbis azt gondolja.

Személy szerint ezt sosem értettem. Minél többet, minél mélyebben tanulom ezt a szakmát, az emberi testet, az összefüggéseket, az anatómiát, stb., annál inkább rájövök arra, hogy mennyi mindent kell még tanulnom. Ahogy az elmúlt években fejlődött ezen a téren is a tudomány, sok elmélet meg is dőlt ez alatt az idő alatt. Amit 10 éve tanítottak az edzőképzéseken sok esetben már régen elavultak, de legalábbis továbbfejlődtek.

Ezért aztán nem is értem, hogy aki nem tanulja napi szinten, évről évre az emberi testet, az izmok és szövetek működését, kapcsolatát, nem rendelkezik tapasztalattal és gyakorlattal, hogyan gondolhatja azt, hogy ő azt tudja…

A sport alázatra tanít. A sport az önismeret egyik útja. Az alázat segít abban, hogy felismerd, nem tudsz mindent. Én nem tudok mindent. Sőt. Alig várom, hogy újabb és újabb képzéseken vegyek részt, újabb és újabb szakkönyvet olvassak el, kollégáktól tanulhassak, edzhessek velük. Minden egyes képzéssel egy újabb szeletét ismerem meg az emberi működésnek, az izmoknak, az összefüggéseknek, és minden egyes képzésen rájövök, mennyi-mennyi ilyen kis szelet van még, amit tudni akarok.

A személyi edző pénzbe kerül.

Miért fizetnél egy személyi edzőnek, amikor te is tudod?

Mert nem tudod.

A személyi edző pénzbe kerül, mint minden más olyan szolgáltatás, ami mögött érték, tudás és rengeteg belefektetett idő és pénz van. Mi azért tanulunk, hogy egyre jobbak legyünk. Hogy egyre többet adhassunk vissza a vendégeinknek. És bármilyen furcsa, de a személyi edző is pénzből él, még akkor is, ha a munkája a hivatása.

Megér-e neked pár ezer forintot az egészséged? Hogy megtanuld a gyakorlatokat, hogy megtanulj helyesen használni egy új eszközt? A személyi edzők eleve két évet tanulnak csak azért, hogy személyi edzők lehessenek. És minden egyes új eszköz használatát különböző továbbképzéseken sajátítjuk el. Mit gondolsz, ha nekünk el kell mennünk a tanfolyamra, hogy jól és szakszerűen dolgozzunk egy adott eszközzel vagy edzéstípussal, neked menni fog a tökéletes kivitelezés nulla előképzettséggel?

Miért jó, ha személyi edzővel sportolsz?
  • Megtanít a gyakorlatok helyes kivitelezését. Miért? Hogy elkerüld a kisebb, nagyobb sérüléseket. Hogy pl. ne kelljen 5-6-10 év múlva térdprotézisért sorban állnod, vagy egy helytelen gyakorlatvégzés során kiszakított sérv miatt csavarozni a gerinced.
  • Odafigyel rád, és így minden egyes edzéssel egyre jobban fog ismerni. Igen, jobban, mint te saját magad. Tudni fogja, mire van szükséged – hosszútávon és napi szinten is.
  • Sablonok helyett rád szabja az edzéseket akkor is, ha épp rossz napod van.
  • Segít megkeresni a határaidat. És segít átlépni rajtuk.
  • Segít felismerni a sikert, megtanít arra, hogy becsüld az elvégzett munkát, megtanít arra, hogy igenis legyél büszke magadra.
  • Egy jó edző megtanít felállni, ha kudarcot vallasz.
  • Olyan gyakorlatokat, edzésmódszereket ismerhetsz meg, amit magadtól nem tudsz kitalálni vagy jól, hatékonyan összerakni.
  • Egy jó edző nem csak a fogyásban segít, hanem megszeretteti veled a mozgást. Hogy sose akard abbahagyni.
  • Motivál. Inspirál.
  • Megtanít arra, hogyan lehet a sport és az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás az életed része. Életed végéig…

Legyen igényed arra, hogy fejlődj, hogy egyre jobb legyél. Ehhez kérd edző segítségét! Hidd el, hosszútávon sokkal jobban megéri.

Elérhetőségeink a KAPCSOLAT menüpont alatt!