Nagyon egyszerű és pikk-pakk elkészíthető ez a recept, viszont annál ínyencebb. Ha szereted a különleges, fűszeres, domináns ízvilágú, indiai ételeket, akkor ezt is imádni fogod.
Csak infóként, a curry por egyik összetevője a kurkuma, ami erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns erővel bíró csodaszer, szóval használjátok bátran!
Hozzávalók (4 személyre)
- 60 dkg csirkemell
- 200 ml natúr kókuszkrém (pl. Cocomas)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek kókuszreszelék
- 1 marék bébi spenót
- Himalaya só, bors
- curry por ízlés szerint
- 1 ek kókuszzsír
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés kókuszzsírban átsütjük. Ezután elkészítjük a curry mártást hozzá. Kevés kókuszzsíron megpároljuk a felaprított hagymát, majd mehet rá a kókuszreszelék és végül a bébispenót, amit nem párolgatunk túl sokáig, csupán 1 percig. Ráöntjük a kókuszkrémet és fűszerezzük a curry porral. Egyet forralunk a szószon és már el is készült.
Ugye, nem egy bonyolult étel? Viszont kevés energiabefektetéssel látványos és finom ételt tehetünk az asztalra, vagy a kis ételes dobozkánkba:)