Sok szeretettel meghívunk soron következő túránkra, mely számos látnivalót, élményt, kalandot és persze sok-sok felfelé mászást is tartogat!

Gyere velünk, ha szeretnél részt venni egy olyan túrán, ahol kibontakozhat a benned rejlő játékos gyermeki lényed, de fontos, hogy a tapasztalt túrázó éned is velünk tartson, mert szükség lesz rá a Naszályra vezető úton!

Részvételi díj: 500 Ft (helyszínen fizetendő)

Túra hossza: 18 km

Szint: 600 m

Nehézség: középhaladó!

Találkozó helye: Szendehely, Szepi Fogadó parkoló (Google maps link ITT) (Autót itt nem parkolhatunk! Parkolás az utca egyéb részein!)

Találkozó ideje: 8:15-től

Start: 8:30

Létszám: maximum 20 fő! A beérkezett regisztráció sorrendjében.

Jelentkezni az oldal alján található regisztrációs lapon tudsz.

Túránkat a Katalinpusztai Gyadai tanösvényen fogjuk megkezdeni, mely szó szerint gyerekjáték lesz: az első 6 km-en szinte sík terepen fog vezetni az utunk, viszont annál több kalandban, játékban lesz részünk. Majd a következő 4,5 km-en felkötjük a nadrágot és elindulunk fölfelé, ugyanis 400 szintmétert fogunk megmászni. Persze, hogy megtörjük a felfelé mászás élményét, teszünk egy meredeken lejtős kitérőt a Násznép-barlangba, ahová be is fogunk merészkedni. Ha van fejlámpád, vagy erős fényű zseblámpád, feltétlenül hozd magaddal! Természetesen nem kötelező a barlangos kalandban részt venni, amíg a csapat egy része a denevérek otthonába látogat, addig a többiek egy hosszabb pihenőt tarthatnak ;). A kitérő után folytatjuk túránkat a csúcs felé, majd a Naszály tetőn szusszanunk egyet és haladunk tovább. Immár lejtmenetben tesszük meg a maradék 7 km-t. Gyönyörű erdei ösvényeken baktatunk és kanyargunk és végül újra becsatlakozunk a Gyadai tanösvénybe, ahol függőhídon kelünk át egy mélyebb árok fölött, mielőtt a hangyás tavacskához érnénk, közel a végcélunkhoz.

Startpont megközelítése:

Autóval: a GPS odanavigál :). Parkolni a Szabadság utcában tudunk, ügyelve arra, hogy az ott lakókat és egyéb közlekedőket ne zavarjuk. A Fogadó parkolójában megállni TILOS!

Tömegközlekedéssel: Újpest Városkapu autóbuszállomásról közvetlen járat indul 7:30-kor. Leszállni a “Szendehely – általános iskola” megállóban kell, várható érkezés: 8:13. Hazajutás a menetidőnktől függően vagy közvetlen járattal Budapestig, vagy Vácon vonatra történő átszállással lesz lehetséges.