Soron következő húsvéti túránkon Pilisszántóról indulva teszünk egy szakrális sétát a Csillagösvényen, útba ejtjük a Pálos kolostor romjait, majd egy kellemes emelkedőn felmászunk a Klastrom-szirtekhez és gyönyörködünk a csodás kilátásban. Folytatjuk utunkat felfelé, egészen addig, amíg elérjük a 703 méteres napi csúcsmagasságunkat, hogy aztán szusszanhassunk egy szerpentines, kanyargós lefelé vezető úton, ahol több kilátópontnál megállunk, hogy a lélegzetelállító panorámát megcsodáljuk.

A túrán való részvétel előregisztrációhoz kötött és korlátozott létszámban, maximum 20 fő jelentkezését tudjuk elfogadni! Regisztrációs lap az oldal alján található! 

Részvételi díj: 500 Ft (helyszínen fizetendő)

Táv: 16 km

Szintemelkedés: 650 m

Találkozópont: Pilisszántó autóbusz forduló (Trézsi büfé) (GoogleMaps link)

Találkozó ideje: 9:15-től

Indulás: 09:30!

Pontos útvonal és szintrajz ITT

FONTOS információk, túra leírás:

Pilisszántó buszfordulótól fogunk indulni, majd a várost elhagyva máris rátérünk a Csillagösvényre, majd egy 4,5 km-es sík erdei szakaszon sétálva elérjük az egykori Pálos kolostor romjait. Innen egy nehezebb, emelkedőkkel tarkított szakasz következik, de a szép kilátásért dolgozni kell. Első combosabb szakaszunk (1,5 km) után elérjük a páratlan kilátással rendelkező Klastrom-szirteket, ahol pihegünk egyet és közben megcsodáljuk az elénk táruló gyönyörű kilátást. Ezt követően folytatjuk utunkat felfelé még 3 km-en keresztül, hogy elérjük a 703 méteres magasságot, ahonnan újabb szépséges látványban lesz részünk. Az út hátralévő 5,5 km-es részében meredekebb, kanyargós utakon leereszkedünk a magaslatról, közben fotószünetet tartunk a legszebb kilátópontoknál.

A túrán lesznek dombok, erős és hosszantartó hegymenetek, majd a végén meredek lejtmenetek is!

FONTOS: csak akkor vállald a túrát, ha tudod, hogy képes vagy a dombok leküzdésére. Csapatként gondolkodunk, csapatként túrázunk. Türelem és empátia szükséges a részvételhez, de senkitől sem várható el a korlátlan megértés. Ha nem vagy biztos magadban, vagy nem tudod, hogy mennyi lehet a 650 méteres szintemelkedés, inkább kezdőbb túrával kezdd a túrázásaidat.

Túrára starthelyre való eljutás:

Autóval

  • Egyértelmű, a GPS odanavigál

Tömegközlekedés:

  • Budapest Árpád-híd autóbusz állomásról 8:30-kor indul Pilisszántó községháza végállomásra közlekedő busz, mely a tervezett menetrend szerint 9:17-kor érkezik, innen a főúton kb. 500 méteres sétával érhető el a buszforduló, ahol a találkozóhely lesz.