Mindenki vágyik néha elismerésre, mindenkinek szüksége is van rá és amikor betalál, egyrészt fenemód feldobja az ember napját, másrészt értelmet nyer az, amit csinál, amiben hisz.

Történt ugyanis, hogy minap az edzőterem lenti részéről felérve 2 kedves vendégem elém ugrott és „hozzád jöttünk, van pár perced” kérdéssel leszólítottak. Rátok? Persze, mindig! Miben tudok segíteni? Mint kiderült „csak” búcsúzkodni jöttek és megköszönni az eddigieket. Bérletük már lejárt, órára sem jönnek, messzi vidékre költöznek.

Az már önmagában megtisztelő, hogy ezért veszik a fáradtságot és felkeresnek, hogy személyesen köszönhessék meg az edzéseket és egy jelképes ajándékkal vegyenek búcsút (ami nem mellesleg fenemód finom 🙂 ).

Ami pedig a hab a tortán, ami miatt azt és úgy teszem, amit és ahogy, az alábbi mondat volt: „mikor hozzád jöttünk, tudtuk, hogy edzésre jövünk.”

Elmagyarázom miről is van szó, hogy legalább egy kicsit érthető legyen:

Teremkerékpáros óra a téma. Ilyen órákat millió és egy féle módon lehet tartani. Nagyon nem megyek bele a technikai részletekbe, az edzéstervezésekbe és az órák kivitelezésének mikéntjébe, csak pár szóval próbálom kifejteni, mert a Magyarországon megszokott óraszerkezettől sokszor és nagyban eltérek. Nem a show-t csinálom, nem a színpadiasság az ismertetőjelem, és nem a látvány és az előadásmód a lényeg. Ellenben amit teszünk a teremben, azt azért tesszük, mert kerékpározunk a teremben is. Ennek megfelelően a kerékpározásnak megfelelő edzésmódszereket alkalmazom, a tested számára megfelelő terheléseket, intenzitásokat tekerjük. Mert ez visz minket előre, ez építi a tested és szervezeted. Ezért alkalmazok pulzuskontrollt és/vagy teljesítmény alapú kontrollt. (Ezekért a lehetőségekért köszönet illeti a Megafitness Kökit!) Ezért tartok edzéseket, nem pedig showt.

És miért írom most ezt le? Mert ilyenkor megerősítést kapok, hogy igenis lehet ezt így is csinálni és van is értelme. Nem kell a „mindig tekerjünk amíg csak bírjuk” hozzáállás. És nagyon jól esik az ilyen visszacsatolás, mert látom, hogy átmegy az üzenet és a cél. És ugyebár mindenki vágyik néha elismerésre, mindenkinek szüksége is van rá, és amikor betalál, egyrészt fenemód feldobja az ember napját, másrészt értelmet nyer az, amit csinál, amiben hisz.

Köszönöm, hogy hozzám jártatok és nyitottak voltatok ezekre az edzésekre és módszerekre! Sok sikert és sok-sok benti- és kinti tekerést a későbbiekben! Remélem fogunk még találkozni! 🙂

Dávid