Szeretettel meghívunk következő gyalogtúránkra, mely során varázslatos, mesebeli helyeken, nyomvonalakon fogunk járni egy kellemeset!

FONTOS: olvasd végig a kiírást, így sok kérdésre választ találsz, hogy el tudd dönteni, megfelelő-e Neked ez a túra, vagy sem!!

Táv: 15 km

Szint: 640 m

Részvételi díj: 500 ft

Találkozó és indulási pont: Pomáz, pontosan ITT

Gyülekező ideje: 8:45-től

Indulás ideje: 9:00

Facebook esemény oldal ITT

Nehézség: középhaladó!

Az előző 2 túránkhoz képest ez nehezebb lesz, mind az össz szintemelkedést, mind a terepviszonyokat figyelembe véve (részleteiben lent)!

Hely megközelítése:

HÉV-vel érkezők figyelmébe: a Batthyányi térről 7:58-kor induló hév 8:30-kor érkezik Pomázra. Igény esetén a pomázi hév állomáson várlak autóval és az indulási helyre felviszlek, a túra után pedig vissza a hévhez! Ha erre szükség van, a túra előtt keress fel! (A hév és a találkozó hely távolsága kb 3 km)

Autóval a találkozóponton tudsz parkolni. Az út vége sóderes-törött aszfaltos. Pomázon a Damjanich, vagy Vróci úton tudod megközelíteni, azok végén található.

Utunk során a következő főbb pontokon fogunk áthaladni:

  • Petőfi kilátópont
  • Kőhegy
  • Lajos-forrás
  • Holdvilág-árok

A Holdvilág-árok mesebeli hely! Ha még nem jártál erre, azért gyere, ha már jártál, akkor pedig azért!

A Holdvilág-ároknál két opció van:

  1. Az árkot felülről megkerüli egy turista ösvény, ami kutyussal is és kétlábon is járható. Pár lépcsőt ugyan kell majd másznod, de gond nélkül teljesíthető. A kikerülő ösvény végéről az árok aljáig és egy kis barlanghoz be lehet sétálni.
  2. Az árkon belül, sziklás-köves, néhol nedves és csúszós (a túra előtti napok, hetek időjárásától függően), ráadásul egy létrás ereszkedés is lesz. Így ez az opció kutyusoknak és esetleg erős tériszonnyal rendelkezőknek nem járható.