Nem!

A sportoló és fitneszterembe járó emberek java része fogyni szeretne, nagy részben emiatt keresitek fel a különféle intézményeket, sportolási lehetőségeket. Szerencsére elmondható nagyon nagy részetekről, hogy 100%-ban odateszitek magatokat egy-egy edzésen, tényleg beleadtok apait-anyait. Aztán mégsem úgy alakul a fogyás, ahogy azt szeretnéd. Hát, nem véletlen..

Tartja a mondás, miszerint a fogyás 33%-ban a sporttól, 67%-ban a táplálkozástól függ. És bár én azt tartom, hogy legyen 50-50%, hisz mind a mozgásra, mind a helyes táplálkozásra szükséged van, a számok és a tényleges fogyás szintjén megáll a 33-67%. Szóval fogyni szeretnél, eljársz hetente X alkalommal edzeni, széttöröd a vasat, széttekered a bringát, mindent megteszel, hogy jó és erős légy, de az étkezés.. az a fránya étkezés..

  • A reggeli nem megy, mert nem vagy éhes, nincs időd, nem bírja a gyomrod, kávé mellé nem jó, stb..
  • Tízórait nem eszel, hisz ki bír ennyit ennyit enni?! Nomeg, ha ilyenkor ennél, akkor ebédre nem lennél éhes..
  • Ebédre legalább jól megéhezel így jöhet a rántott hús hasábbal és egy jó adag jókai bablevessel..
  • Délután viszont még teli a gyomrod, nem bírsz enni, meg amúgy is, mindjárt edzés..
  • Estére viszont a napi alacsony minőségű és mennyiségű beviteltől, plusz az edzéstől jól kiéhezett a szervezeted, felfalnál egy egész hűtőt, így lényegében meg is teszed azt.. eszed azokat, amikről amúgy tudod, hogy nem kellene, tudod, hogy nem szabadna..

Összességében tényleg sokat tudtok már a helyes táplálkozásról, hiszen az internet is telis-tele van megfelelő információval, amúgy is beszéltél már egy-két szakemberrel, de mégsem veszed komolyan. Mégsem teszed rendbe a táplálkozásod. Nem teszed magad oda 100%-osan és nem figyelsz magadra teljes egészében. Amivel alapvetően nincs baj, de akkor ne várd, hogy bekövetkezzen a várt fogyás, ne csodálkozz, ha azok a kilók nem szaladnak lefele.

Üdvözölendő, hogy ennek ellenére kitart a lelkesedésed és az edzéseket továbbra is teljes odafigyeléssel végzed, mert edzésre szükséged van a testsúlykontrolltól elvonatkoztatva is! Kell a mozgás, hogy egészséges, energikus, fitt legyél. De csak mozgással nem fogsz fogyni, ha a táplálkozásodat nem teszed rendbe!

Áldozatokkal jár? Meglehet. Már amennyiben áldozatnak tekinted a kóla elhagyását, amennyiben áldozatnak éled meg az olajban sült ételek fogyasztásának elengedését, amennyiben áldozatnak érzed a cukros és sokszorosan feldolgozott termékek elfelejtését..

Engedd el a cukorfüggőséged, engedd el a zsírfüggőséged engedd el a falás okozta „öröm”(?!) keresését!

Amíg nem tudsz és nem akarsz komolyan és fegyelmezetten odafigyelni a táplálkozásra, addig ne várj csodát sem… és ne a kifogásokat keresd..