Ha épp egy tartalmas és egészséges szendvicsre vágysz, ami kicsit különleges és nem a megszokott ízvilágot adja, akkor ezt ki kell próbálnod!
Az avokádó kitűnő antioxidáns, telis-tele vitaminnal és ásványi anyagokkal, szóval egy igazán értékes táplálék, fogyasszátok minél gyakrabban!
Hozzávalók:
- teljeskiőrlésű kenyér
- extraszűz olívaolaj
- saláta levelek
- paradicsom
- avokádó
- buggyantott tojás
A kenyér szeletkéket kissé megpirítjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, de vigyázzunk, ne essünk túlzásba.
Jöhet a saláta, paradicsom, avokádó réteg, majd a tetejét megkoronázzuk egy buggyantott tojással.
Ennek elkészítése:
Kb. 1 liter vízhez adj 1 evőkanál ecetet, 1 csipet sót és forrald fel. Ezután vedd alacsony fokozatra a tűzhelyet, hogy a víz éppen csak gyöngyözzön. Tegyél egy merőkanalat a vízbe és óvatosan üss bele egy tojást. 3 percig tartsd benne, ez idő alatt a tojás külső része rugalmas állagú lesz, míg belül folyós marad.
Jó tanács: olívaolajból mindig extra szűz változatot használj és sose hevítsd, használd hidegen, salátákhoz, szendvicsekhez.
Naponta legalább 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj fogyasztása javasolt, hogy szervezetedbe esszenciális többszörösen telítetlen zsírsavakat juttass, melyek erősítik a szív-és érrendszert,hozzásegít az egészséges izomzathoz és csökkenti az ízületi gyulladások kockázatát.
Egészségedre!