A “gyúrósok” eledele a csirke-rizs-zöldség szentháromság, ami nem véletlen (fehérje, szénhidrát, rost), viszont sokan egyből rávágják, hogy száraz, állandóan ugyanaz az ízvilág, unalmas.

Cáfolat következik, azaz a csirke-rizs sem kell, hogy unalmas legyen, millió módja van az elkészítésének.

Alig pár hozzávalóból könnyedén és gyorsan összedobható (20-30 perc) a spenótos paradicsomos csirke, ami hozza a szükséges tápanyagokat, vitaminokat, viszont mégsem unalmas, sőt, ínycsiklandó falat ebédidőre. Kipróbált receptről van szó 🙂

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell
  • 200 g spenót
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Himalaya só, bors, szerecsendió

Elkészítése:

A csirkemellet felcsíkozzuk, kevés kókuszzsíron pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és fedő alatt pároljuk, amíg a hagyma puha lesz. Ezután hozzáadjuk az aprított spenótot és nagyon rövid ideig, kb 1 percig pároljuk, majd rászórjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, kettőt keverünk rajta és már le is vesszük a tűzről, hogy a zöldségféléket ne főzzük szét.

És kész is, ennyi. Úgy gondolom, hogy Uraknak is sikerülhet a dolog 😉

A megszokott körettel fogyasztható, legyen szó akár bulgurról, barna rizsről, vagy, ha időd engedi, túrós galuskát és kreálhatsz mellé.

Ez az első, de nem az utolsó finom csirke-receptünk. Hamarosan jön a többi…