Frissítve: 2016.05.25

Jelentkezési részletek, feltételek, éjszakák, egyebek:

Két lehetőséget biztosítunk, attól függően, hogy 2, vagy 3 éjszakára jönnél. Mindkét esetben lesz lehetőséged mind a két napi túrán részt venni.

1. lehetőség, 3 éjszaka (július 8-9-10.)

Fontos: nem csak bringával jöhetsz. Ennek részleteit a lenti leírásban olvasd el!

  • Érkezés péntek délután/este
  • Szombaton a nagy túra a Hohe Wand-ra, indulás 9 órakor (további részletek lent)
  • Vasárnap a kisebb túra a Fraknói várhoz, indulás 9 órakor (további részletek lent)
  • Vasárnap délután pihenés és/vagy Sopron város bebarangolása.
  • Hétfőn délelőtt szálló elhagyása, és irány haza, vagy ahova épp szeretnél menni.

Étkezés a csomagban:raised-hands

  • péntek este
  • szombat reggel
  • szombat este
  • vasárnap reggel
  • vasárnap este
  • hétfő reggel
2. lehetőség, 2 éjszaka (július 8-9.)

Fontos: nem csak bringával jöhetsz. Ennek részleteit a lenti leírásban olvasd el!

  • Érkezés péntek délután/este
  • Szombaton a nagy túra a Hohe Wand-ra, indulás 9 órakor (további részletek lent)
  • Vasárnap a kisebb túra a Fraknói várhoz, indulás 9 órakor (további részletek lent)
  • Túra után indulsz haza

Mivel a szállót alapesetben utolsó éjszaka utáni reggel 10-ig el kell hagyni, vasárnap leadod a szobád megszokott rend szerint. Azonban lesz egy fenntartott szobánk a csapat 2 éjszakás tagjai részére, ahol a vasárnapi túra után át tudsz öltözni le tudsz tusolni, rendbe tudod magad szedni.

Étkezés a csomagban:

  • péntek este
  • szombat reggel
  • szombat este
  • vasárnap reggel

Szobák, és azok beosztása:

2 fős apartmanokban fogunk aludni, mindegyikben külön fürdő, konyha hűtővel és főzőlappal. A jelentkezőket a jelentkezés sorrendjében osztjuk a szobákba. Ha egyedül jössz, esélyes, hogy valaki mellé kerülni fogsz. Hölgyek és Urak természetesen külön kerülnek “kiosztásra”, bár mi semmi jónak nem vagyunk az elrontói :). Ha ragaszkodsz az egyedülléthez, a fenti árak módosulnak. Ilyen igény esetén keress minket és megbeszéljük!

[separator type=”thin”]

Júliusra ismét bringatúrát hirdetünk. A helyszín, illetve a térség ezúttal az Alpokalja. 2 nap 2 külön útvonal, mindkét esetben soproni indulással és soproni céllal, azonban a kerekezésen felül több lehetőséggel, ezért nem feltétlen csak bringásokat várunk. Tekerhetsz mindkét napon, vagy csupán az egyiken, a másikon pedig könnyed túrázás szebbnél szebb helyeken.

Az első nap célja a Schneeberg lábánál, 865 méter magasan lévő Hohe Wand (SkyWalk terasz) lesz 115 km-es távval, és 1150m szinttel, a második napon pedig Fraknó várát célozzuk meg, 75 km-es távon, 950m körüli szinttel. (Több opció is van, ha soknak találod.)

Időpont: 2016. július 8-11. (a teljes programban 3 éjszaka, de jöhetsz 2 éjszakára is)

 

Az első napon két lehetőséged van:

  • bringával hegyet mászni, majd féket vasalni a lejtmeneten,
  • autóval kimenni és túrázni a hegyen (SkyWalk terasz, állatpark, kilátó, meseszép táj)

Részletekben:

Bringával Sopronból indulunk, az első 48 km-en elenyésző szintemelkedéssel laza tempóban együtt kigurulunk a hegy lábához, ahol majd 10 km-en felmászunk 300 méterről 865 méterre (csakaNagytányér!). Odafent frissítő, pihenő, valamint érdeklődés esetén megpróbálunk elmenni a SkyWalk teraszra, majd megfordulunk és enyhe lejtőn hazatempózunk.

Magyarországon csupán 8 km-t megyünk, majd az útvonal osztrák alsóbbrendű utakon halad, tükörsima útfelülettel, figyelmes autósokkal és a mi vonatunkkal :). A cél, hogy a hegy lábához együtt érjünk ki, onnan pedig ki-ki a maga tempójában, a maga erejének megfelelően felrobbant A Hegyre.

Túrázva: jelentkezők függvényében autómegosztással kimentek ugyanarra a hegyre, mint a bringások, ott pedig a Hohe Wand Naturparkban arra mentek, amerre csak szeretnétek. Rövid beszámoló a lehetőségekről és pár kép ITT.

Szint- és útvonal térkép:

Második nap

  • Bringatúra dombokkal (2, vagy 3 domb)
  • Vagy ahogy éppen jól esik

Bringával ugyancsak Sopronból indulunk. Meseszép Sopron környéki utakon első célunk Brennbergbánya, majd Hermes és el is hagyjuk az országot. Itt sajnos lesz 300 méter murva, utána viszont a tükörsima osztrák utak. Itt is alsóbbrendű utakon gurulunk majd, kinti célként pedig Fraknó várát tűzzük ki. Előzetes tervek szerint 2 csoporttal indulunk: egy haladó, akik feltehetően az első napot is letekerték, illetve egy kezdőbb csoport. Vagy szépen együtt körbemegyünk. Ahogy alakul, majd meglátjuk.

Az utolsó domb, mászás kihagyható, mivel az a vár előtti pár km. Ha addig eljöttél, de ott soknak érzed, azt nem kell megmásznod. Ellenben a várat csak lentről nézheted. Az útvonal a domb aljától fog hazafordulni Sopronba.

Vagy ahogy éppen jól esik

Ezen a napon is túrázhatsz akár a környéken, vagy kijöhetsz velünk a várhoz autóval, vagy ahogy szeretnél :). Csak rajtad áll, hogy éppen mit hogyan teszel.

A szinttérképen láthatod, hogy vannak dombok, bár a táv nem lesz túl nagy. Ha most kezdtél bringázni, nem biztos, hogy Neked való.

[separator type=”thin”]

! ! ! Ha nem vagy biztos magadban, a Pilisben a Pap réten nagyon szépen le tudod magad tesztelni. Menj fel kétszer, közvetlen egymás után. Ha túlélted, ezt is fogod tudni teljesíteni. ! ! !

[separator type=”thin”]

[infobox maintitle=”F O N T O S” subtitle=”” bg=”red” color=”black” opacity=”off” space=”10″ link=”no link”]

Láthatod, hogy itt nem csak egy laza tekerésről van szó, így, ha nincs gyakorlatod, mostanában nem edzettél, vagy csak most szeretnéd kipróbálni a bringázást, akkor ez nem a Te eseményed. Legyen önismereted és tudd, hogy mire vagy képes. Természetesen bárki jöhet, saját felelősségre! Nem fogunk mindenkit kézen fogva kísérni!

Térképet az útvonalról fogsz kapni, kritikus helyeken a második napi tekerést az útra festett nyilakkal segítjük, így akár egymagad is körbe tudsz navigálni.

20160709_HoheWand_kisebb