Szeretettel meghívunk gyalogtúránkra, mely során a Budai-hegységben található Csergezán Pál kilátóhoz sétálunk.

Táv: 16 km

Szint: 450 m

Részvételi díj: 500 ft (helyszínen fizetendő)

Nehézség: inkább könnyű DE lesz domb, mászás is!

Start ideje: 9:15 (2017.10.01.)

Találkozó ideje: 8:50-től

Találkozópont: Nagykovácsi, Telki út eleje (pontosan ITT )

Autóval érkezők: a Telki úton van lehetőség parkolni

BKV-val érkezők: 63-as autóbusz közlekedik Hűvösvölgyből Nagykovácsiba, ahol a végállomáson (Tisza István tér) kell leszállni. A végállomástól kb 500 méterre van a kitűzött gyülekező- és startpont, amit a Kossuth Lajos utcán tudsz megközelíteni. (Útvonal)

A 8:31-kor induló busszal eléred a start időpontját és még az Egészségreformálunk.hu által készített reform süti bekebelezésére is marad időd.

A kilátó a Budai-hegység legmagasabb pontján, 559 méter magasságban épült a Nagy-Kopasz hegyen Nagykovácsi, Páty, Telki által körülölelt dombocskán. Teljes körben elénk táruló panorámával a környező településeket, Budapestet láthatjuk, tiszta idő esetén pedig az esztergomi bazilikát, vagy akár a Mátrát is csodálhatjuk.

A túra Nagykovácsiból indul és ugyanott is ér véget, tehát ismét körtúrát fogunk tenni.

Sétánk során az első harmadban egy lazább 5 km-rel nyitunk, ahol az első 2 km-en araszolunk fel nagyjából 100 métert, majd egy pár km-es síkos-lejtős szakaszt követően az 5. km-nél tartjuk az első frissítőpontot. Itt pár percre megpihenünk és feltöltjük az energiaraktárakat, hogy az előttünk álló, a túra legnehezebb szakaszát is jelentő dombon felsétáljunk a kilátóhoz. Itt kb 2,5-3 km-es távon fogunk több, mint 200 méter szintemelkedést leküzdeni, amiben lesznek meredekebb részek is!

A kilátót kevéssel 10 km megtétele előtt fogjuk elérni. A táj beszippantása és a frissítőnk után pedig egy bő 5 km-es ereszkedéssel visszasétálunk a startponthoz. Ezen a szakaszon már nincs tervezett megállónk, hiszen lefelé suhanni fogunk mint az őszi hulló falevél.