Klasszikus útvonalakon ismét bevesszük a Zalai-dombságot, ismét összeszedünk pár kilométert és ismét felejthetetlenül kikapcsolódunk pár napra :). Bringával, jó csapattal, jó kedvvel. Csak mint mindig!

2, vagy 3 éjszaka, összesen 3 útvonal (ezekről részletek alább), zalakarosi bázis.

Pontos ár és regisztráció hamarosan!

Addig is, ami biztos: a szállás, reggeli és vacsora biztosítva lesz Mindenkinek!

Programterv:

Szombat

120 km-es túra a gelsei és börzöncei emelkedővel,

vagy Kis-Balaton túra (kb 40 km),

utána pedig a napi élménybeszámoló a mellettünk tovasuhanó pillangókról.

Vasárnap

65 km-es túra mindenki számára,

utána pedig a megszokott dumaparti, majd a 2 éjszakások lassan elcsorognak hazafele

Reggeli és vacsora a csomag része!

Az útvonalak: 

Mini kör

Kis-Balaton kerülő bringatúra, kitérővel a bivaly rezervátumba.

Útvonal szintrajzzal:

 

65 km-es kör

Itt már lehet kalóriát égetni! 😉

Zalakarosról indulva kisebb-nagyobb dombokat fogunk mászni ezen az útvonalon. A szakasz eleje dombos, a végén egy többnyire sík, egyenes menettel. Profik tolhatják neki, lehet bizonyítani, de kezdőbb tekerők is bátran jöhetnek erre, hisz ezen az útvonalon nem sietünk sehova, csak nézzük a dombság szép lankáit, hallgatjuk a szél susogását, a kerekek surrogását. A kis dombocskák azért kellően elfárasztják az embert, node épp ezért megyünk.

Táv: 65 km

Domborzat: dombos

Részletes útvonal és szintrajz:

A KÖR – 120 km

Haladó kategória. Ez a ’túra’ már igényel némi kerékpáros tapasztalatot, erőt és állóképességet. Bárki indulhat, de a táv miatt itt tényleg nem tudunk mindenkire figyelni. Akkor tekerd ezt a túrát, ha már van tapasztalatod 100 km feletti távon. Alapesetben itt sem megyünk verseny tempót – vagyis nem mindig 🙂 – itt sem az a cél, hogy kitekerjük a maximumot – legalábbis nem végig 🙂 -, próbálunk majd lehetőleg együtt maradni és együtt haladni. Ezen a szakaszon jön szembe a híres-hírhedt gelsei emelkedő, ami bár csupán 700 méter hosszú, azért kellően „finom” tud lenni. Nem sokkal ezután pedig Börzönce, ami azért valamivel kellemesebb élmény lesz. Vagy nem. A mászások tetején bevárjuk egymást és együtt haladunk tovább. Ezektől függetlenül, ha erős edzőkört, esetleg verseny kört mennél, hát szíved joga. Nem fogunk és nem tartunk vissza senkit. De úgyis kialakul a menet, mint mindig. Együtt, közösen.

Táv: 120 km

Domborzat: hullámos

Részletes útvonal és szintrajz:

Pár kép a tavalyi tekergésünkről