A 2016-ban lepróbált kihívásoknak újra nekifutunk, ismét felmászunk a Hohe Wand Naturparkba és eltekerünk a Fraknói várhoz!

Ezen a hétvégén 2 napot is nyeregben töltünk, vagy éppen a dombokon, hegyeken páros lábbal taposva. Célunk az Alpokalja, az Alpok első nagyobb vonulata. Azon belül első nap a Hohe Wand Naturparkba tekerünk, vagy akár gyalogtúrázni is jöhetsz.

Másnap pedig Fraknó várához gurulunk, ahonnan egy hosszabb pihenő után indulunk is vissza.

Mindkét túra Sopronból indul, tehát soproni szállással valósítjuk meg a többnyire (98%-ban) osztrák utakon történő tekerést. Mindkét útvonalon kizárólag aszfaltozott utakat használunk.

Túráink során szállással és étkezéssel egybekötött csomagajánlatokra van lehetőség. A szállás tehát Sopronban lesz, a festői szépségű Lővérekben.

Érkezhetsz 2, vagy akár 3 éjszakára is, de a távok és szintek leküzdése miatt célszerűbb 3 éjszakát maradni.

1. lehetőség, 3 éjszaka (július 14-15-16.)

Fontos: nem csak bringával jöhetsz. Ennek részleteit a lenti leírásban olvasd el!

  • Érkezés péntek délután/este
  • Szombaton a hosszabb túra a Hohe Wand-ra, indulás 9 órakor (további részletek lent)
  • Vasárnap a rövidebb túra a Fraknói várhoz, indulás 9 órakor (további részletek lent)
  • Vasárnap délután pihenés és/vagy Sopron város bebarangolása.
  • Hétfőn délelőtt szálló elhagyása, és irány haza, vagy ahova épp szeretnél menni.

Étkezés a csomagban:

  • A csomag tartalmazza a vacsorát egy a szállóhoz közeli étteremben. A reggeliről magadnak kell gondoskodnod, amire az apartmanokban minden lehetőséged meglesz: kiskonyha, hűtő, főzőlap, vízforraló, stb..
2. lehetőség, 2 éjszaka (július 14-15.)

Fontos: nem csak bringával jöhetsz. Ennek részleteit a lenti leírásban olvasd el!

  • Érkezés péntek délután/este
  • Szombaton a hosszabb túra a Hohe Wand-ra, indulás 9 órakor (további részletek lent)
  • Vasárnap a rövidebb túra a Fraknói várhoz, indulás 9 órakor (további részletek lent)
  • Túra után indulsz haza

Mivel a szállót alapesetben utolsó éjszaka utáni reggel 10-ig el kell hagyni, vasárnap leadod a szobád megszokott rend szerint. Azonban lesz egy fenntartott szobánk a csapat 2 éjszakás tagjai részére, ahol a vasárnapi túra után át tudsz öltözni le tudsz tusolni, rendbe tudod magad szedni.

Étkezés a csomagban:

  • A csomag tartalmazza a vacsorát egy a szállóhoz közeli étteremben. A reggeliről magadnak kell gondoskodnod, amire az apartmanokban minden lehetőséged meglesz: kiskonyha, hűtő, főzőlap, vízforraló, stb..

Szobák, és azok beosztása:

2 fős apartmanokban fogunk aludni, mindegyikben külön fürdő, konyha hűtővel és főzőlappal. A jelentkezőket a jelentkezés sorrendjében osztjuk a szobákba. Ha egyedül jössz, esélyes, hogy valaki mellé kerülni fogsz. Hölgyek és Urak természetesen külön kerülnek “kiosztásra”, bár mi semmi jónak nem vagyunk az elrontói :). Ha ragaszkodsz az egyedülléthez, a fenti árak módosulnak. Ilyen igény esetén keress minket és megbeszéljük!

Az első nap célja a Schneeberg lábánál, 865 méter magasan lévő Hohe Wand (SkyWalk terasz) lesz 115 km-es távval, és 1150 m szinttel, a második napon pedig Fraknó várát célozzuk meg, 85 km-es távon, 1300 m körüli szinttel. (Több opció is van, ha soknak találod.)

Az első napon két lehetőséged van:

  • bringával hegyet mászni, majd féket vasalni a lejtmeneten,
  • autóval kimenni és túrázni a hegyen (SkyWalk terasz, állatpark, kilátó, meseszép táj)

Részletekben:

Bringával Sopronból indulunk, az első 48 km-en elenyésző szintemelkedéssel laza tempóban együtt kigurulunk a hegy lábához, ahol majd 10 km-en felmászunk 300 méterről 865 méterre (csakaNagytányér!). Odafent frissítő, pihenő, valamint érdeklődés esetén megpróbálunk elmenni a SkyWalk teraszra, majd megfordulunk és enyhe lejtőn hazatempózunk.

Magyarországon csupán 8 km-t megyünk, majd az útvonal osztrák alsóbbrendű utakon halad, tükörsima útfelülettel, figyelmes autósokkal és a mi vonatunkkal :). A cél, hogy a hegy lábához együtt érjünk ki, onnan pedig ki-ki a maga tempójában, a maga erejének megfelelően felrobbant A Hegyre.

Túrázva: jelentkezők függvényében autómegosztással kimentek ugyanarra a hegyre, mint a bringások, ott pedig a Hohe Wand Naturparkban arra mentek, amerre csak szeretnétek. Rövid beszámoló a lehetőségekről és pár kép ITT.

Szint- és útvonal térkép:

Második nap

  • Bringatúra dombokkal (2, vagy 3 domb)
  • Vagy ahogy éppen jól esik

Bringával ugyancsak Sopronból indulunk. Meseszép Sopron környéki utakon első célunk Brennbergbánya, majd Hermes és el is hagyjuk az országot. Itt sajnos lesz 300 méter murva, utána viszont a tükörsima osztrák utak. Itt is alsóbbrendű utakon gurulunk majd, kinti célként pedig Fraknó várát tűzzük ki. Előzetes tervek szerint 2 csoporttal indulunk: egy haladó, akik feltehetően az első napot is letekerték, illetve egy kezdőbb csoport. Vagy szépen együtt körbemegyünk. Ahogy alakul, majd meglátjuk.

Az utolsó domb, mászás kihagyható, mivel az a vár előtti pár km. Ha addig eljöttél, de ott soknak érzed, azt nem kell megmásznod. Ellenben a várat csak lentről nézheted. Az útvonal a domb aljától fog hazafordulni Sopronba.

Vagy ahogy éppen jól esik

Ezen a napon is túrázhatsz akár a környéken, vagy kijöhetsz velünk a várhoz autóval, vagy ahogy szeretnél :). Csak rajtad áll, hogy éppen mit hogyan teszel.

A szinttérképen láthatod, hogy vannak dombok, bár a táv nem lesz túl nagy. Ha most kezdtél bringázni, nem biztos, hogy Neked való.

! ! ! Ha nem vagy biztos magadban, a Pilisben a Pap réten nagyon szépen le tudod magad tesztelni. Menj fel kétszer, közvetlen egymás után. Ha túlélted, ezt is fogod tudni teljesíteni. ! ! !

 

Láthatod, hogy itt nem csak egy laza tekerésről van szó, így, ha nincs gyakorlatod, mostanában nem edzettél, vagy csak most szeretnéd kipróbálni a bringázást, akkor ez nem a Te eseményed. Legyen önismereted és tudd, hogy mire vagy képes. Természetesen bárki jöhet, saját felelősségre! Nem fogunk mindenkit kézen fogva kísérni!

Térképet az útvonalról fogsz kapni, kritikus helyeken a második napi tekerést az útra festett nyilakkal segítjük, így akár egymagad is körbe tudsz navigálni.