Az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozik a napi 5 egységnyi friss zöldség/gyümölcs elfogyasztása. Van, akinek ez simán megy, de tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk be őszintén magunknak, hogy ezt tényleg sikerül teljesíteni mindennap?? Hát nem egyszerű…Sokszor a feszített napirend és munkatempó mellett hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy elrágjunk egy almát…ráadásul naponta ötször is elfeledkezhetünk erről.

  1. Nos a zöldturmix létezése gyógyír a feledékenységre. Pár perces macerával egész napra elegendő levet készíthetsz, aztán viheted magaddal a munkahelyre és a feladat csak annyi, hogy egész napra elosztva elkortyolod a zöld színű csodát. Este pedig elégedetten nyugtázhatod, ma is tettél valamit az egészséged érdekében, fogyasztottál gyümölcsöt és még nyers zöldséget is!
  2. Egyszerűen nem lehet megunni! Mindennap más íz, más összetevők. Hidd el, gyorsan rá fogsz kapni a kísérletezgetésre!
  3. A turmixolás hatására szétzúzódnak a növényi rostok, így sokkal könnyebben emészthető és szervezeted is hatékonyabban hasznosítja a tápanyagokat. A zöldturmix ráadásul segít a méregtelenítési folyamatok beindításában.
  4. Hatalmas ásványi anyag-, aminosav-, antioxidáns- és vitaminbombát juttatsz a szervezetedbe, amely kellő energiával turbóz fel.
  5. Nagyon laktató, ezért érdemes az egy napra elkészített adagot szétosztani kb. 4 alkalomra, de akár napindítónak egy 4 dl-es adagot betolhatsz reggelire.Spenotos zoldturmix

Zöldturmix szabályok:

  1. Max. 3 féle gyümölcsöt és 2 féle zöldséget turmixolj össze!
  2. Gyümölcs-zöldség optimális aránya 60-40 %, de ettől persze el lehet térni.
  3. Lehetőleg friss gyümölcsöt használj és kerüld a cukrozott konzerveket! (legfeljebb mirelit málnát, epret, bogyós gyümölcsöket alkalmazhatsz szezonon kívül)
  4. A sűrű turmixot hígíthatod tisztított vízzel, szénsavmentes ásványvízzel, kókuszvízzel, kókusztejjel, egyéb cukormentes magtejjel.
  5. Lehetőleg reggel készítsd el a turmixot és aznap fogyaszt el az egészet! Napközben tartsd hűtőben!
  6. Lehetőleg a kora délutáni órákban igyad az utolsó adagot, hogy estére már ne sokkold szervezetedet a gyümölcscukorral.

Milyen zöldséget ajánlott használni?

Spenót, sóska, kínai kel, mindenféle saláta, angolzeller szár, uborka, avokádó, cukkini, fűszernövények: petrezselyem zöld, zeller zöld, bazsalikom, menta, koriander.

Recept a videóhoz:

Ananászos zöldturmix (kb. 8 dl léhez)

2 db nagy alma préselt leve

1 db narancs kifacsart leve

1 db citrom kifacsart leve

½ ananász felkockázva

2 marék bébi spenót